Småfellesskap

Ukentlige samtalespørsmål
Hver uke lager vi samtalespørsmål til talen fra gudstjenesten. Disse finner du nederst på denne siden. 
Er du med i småfellesskapstjenesten oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss på smafellesskap@filadelfia.no. Vi sender deg gjerne en ukentlig mail med sammendrag av talen, bibel-referanser, spørsmål til samtale som ressursmateriale til bruk i småfellesskapet.

  Hvorfor småfellesskap?
  Filadelfiakirken er en stor menighet, og derfor trenger vi mindre settinger hvor vi kan bygge tette bånd med andre i menigheten. Her kan vi dele tanker, erfaringer, utfordringer og gleder – rett og slett dele livet! Småfellesskapene har som mål å være et slikt sted. Småfellesskapssamlingene foregår i hjemmene, på kafeer eller andre steder i byen, og gir mulighet for å dele tro og tvil og hverdag i en mindre setting enn gudstjenesten på søndag. Kjært barn har mange navn, og småfellesskap tilsvarer det som i mange sammenhenger kalles bibelgruppe, cellegruppe eller lignende.

  Målet er at småfellesskapet kan hjelpe oss å leve det kristne livet i hverdagen. Det skal være et sted hvor man kan ta med folk som enda ikke vet om de tror på Gud, et sted hvor en ny kristen har mulighet til å vokse og utvikle troen, og samtidig være inspirerende og utfordrende for folk som har kjent Jesus lenge.

  Hvordan bli med i et småfellesskap?
  Den enkleste måten å bli med i et småfellesskap på er å gå sammen med noen andre og starte en gruppe. Når gruppen er i gang sender du oss en mail, slik at vi kan bidra med ressurser, bibelleseplaner, informasjon om ledersamlinger og annen nyttig informasjon.

  En annen måte å bli med i en gruppe på er å fylle ut dette kontaktskjemaet, eller kontakte informasjonsskranken i Barratt når det er gudstjeneste i Filadelfiakirken. På den måten kan vi ta kontakt med deg og finne en passende gruppe. Dersom du har andre spørsmål tilknyttet småfellesskapsarbeidet kan du sende mail til smafellesskap@filadelfia.no.

  Ukens samtalespørsmål
  På søndag talte forstander Andreas Hegertun om den hellige handlingen det er å gi, og hva som motiverer oss for å gi.
  Du kan høre talen her!

  Spørsmål til samtale

  Spørsmål til samtale

  1. Les bibeltekstene sammen.

  2. Drøft påstanden: «Det viktigste vi har fått er Guds kjærlighet.» Hvorfor er det slik?

  3. Når vi innser at vi gjennom evangeliet har fått nådeord på alle livets områder – så gjør det noe med hjertet vårt. I Matt. 6:21 sier Jesus at  «der skatten din er, vil også hjertet ditt være». Hva vi bruker ressursene våre på, indikerer også hvor håpet vårt ligger og hva vi tror vil redde oss når alt kommer til alt. Her som ellers er vi helt avhengige av Guds nåde. Hvilke sammenhenger ser dere mellom hvor vi investerer tid og ressurser, og hva/hvem vi fester vårt håp til? Snakk sammen og del erfaringer med hverandre.

  4. Alle andre skatter enn Jesus, gjør oss bundet av dem på en eller annen måte, eller i en eller annen form. Jesus er den eneste skatten som varer og som ga seg selv for oss. Hva sier det om Jesus? Og hvilken betydning har det for deg? Ta litt betenkningstid og sett ord på lengsel og/eller erfaring med hverandre.

  5. Hva tar du med deg fra talen og denne småfellesskapssamlingen?

  Med utgangspunkt i dette og det dere har delt med hverandre – be for hverandre.