Smak av himmel – Den fortvilende frykten

In Samtalespørsmål til talene by webmaster

← Tilbake

Egil Svartdahl talte søndag om den fortvilende frykten og om hvordan frykt har blitt samfunnsfiende nr.1. og at angst er blitt vår nye folkelidelse. Frykt i seg selv kan være en sunn og naturlig del av livet fordi den beskytter oss mot farer og får oss til å reagere. Men hva gjør man når angsten og frykten blir altoppslukende, og ett vannglass skifter form og oppleves som syv bykvartaler med tykk og tett tåke?

Nevn situasjoner der den naturlige frykten kan være en konstruktiv reaksjon?

Frykt kan også oppleves som lammende og det kan komme av at man er

REDD FOR GUD

Les sammen Luk.2 10:11 På hvilke måte er vår frelsesforståelse avgjørende for vårt syn på Gud?

REDD FOR MØRKET

Les sammen Matt. 14: Peter følte seg tryggere sammen med Jesus enn i båten. Hvilke bilder har vi av Jesus og hans ”jobb” som vår frelser? Kan det være at vi noen ganger undervurderer hans autoritet som vår beskytter og forsvarer?

REDD FOR DØDEN

Les sammen Heb 2: 14-15 Det mennesket kanskje frykter mest av alt er døden. Hvorfor det? Og hva forteller dette verset oss om døden?